Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΧΑΛ ΠΡΟΜΠΙΕΡΖ: "ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ, ΔΟΥΛΕΥΩ (συνέντευξη στον Aris FM)

Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή του SUPER 3 φιλοξενήθηκε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, παραχωρώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Ο Πολωνός τεχνικός μίλησε για τον ερχομό του στην ομάδα, τις πρώτες του εντυπώσεις ενώ τόνισε ουκ ολίγες την όρεξη που έχει για δουλειά ώστε να πετύχει με τον ΑΡΗ.


Αρχικά ο Πολωνός τεχνικός ανέφερε:
«Εάν ο ΑΡΗΣ δεν είχε αγωνιστικό πρόβλημα δεν θα βρισκόμουν εδώ. Το διάστημα που είμαι στην ομάδα παρατήρησα κάποια πράγματα. Ένα είναι ότι έχει ένα μεγάλο ρόστερ με 37 παίκτες και δεν υπήρχαν οι δυνατότητες να κάνουμε προπονήσεις υπό κανονικές συνθήκες.
Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα στην ομάδα γιατί έχεις περισσότερος ανικανοποίητους παρά ικανοποιημένους παίκτες. Κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις γιατί αφορά και τους ανθρώπους του ΑΡΗ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε μια οικογένεια που θα μάχεται ο ένας για τον άλλο και να τα δίνει όλα όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους φιλάθλους».

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΑΡΗ:
«Όπως είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο σου δίνει μια ώθηση παραπάνω που θα πρέπει να σε ωθεί σε μεγαλύτερη προσπάθεια για τη νίκη. Ελπίζω με τον Παναθηναϊκό να μην είναι άδειο το γήπεδο. Μπορεί να μην είμαστε καλά στη βαθμολογία αλλά χρειαζόμαστε τον κόσμο πιο πολύ από ποτέ.
Έχω βρεθεί δύο φορές στο γήπεδο, μια ως προπονητής της Γιαγκελόνια και μια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν είχα κανένα φόβο γιατί γνώριζα ότι ο κόσμος είναι φανταστικός και το είδα τη στιγμή που ήμασταν πίσω με 2-0. Αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τρίτο γκολ και να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τους ικανοποιήσουμε περισσότερο.
Όσον αφορά τις προσδοκίες που υπάρχουν δεν νιώθω πίεση και όσο θα εργάζομαι εδώ, θα δώσω τα πάντα για τον ΑΡΗ και να τον φέρω εκεί που του αρμόζει πραγματικά».


Σχετικά με το τι ξέρει για την ιστορία του ΑΡΗ:
«Την Πέμπτη μας έφεραν βιβλία με την ιστορία του ΑΡΗ από τη Λέσχη και γνώριζα κάποια πράγματα όπως ότι είναι ένας Σύλλογος που διοικείται από τον κόσμο του. Και για αυτό το λόγο η ομάδα πρέπει να είναι μια οικογένεια. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μας λείπουν σαν ομάδα».
Εγώ έχω έρθει εδώ σαν προπονητής και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα για να τους αφήσουμε όλους ικανοποιημένους. Όταν θα είμαστε καλά αγωνιστικά, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».

Για τον ερχομό του στην ομάδα:
«Όταν δέχθηκα την πρόταση του ΑΡΗ το πρώτο που είδα ήταν ο πρόγραμμα που έχει. Θα ήταν για μένα το πιο εύκολο να κάτσω και να περιμένω αλλά πήρα το ρίσκο και ύστερα από τα πρώτα μου τέσσερα παιχνίδια θα έχω μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την ομάδα. Στο ένα το παιχνίδι ήμουν κατευθείαν από το αεροπλάνο. Για μένα το παραδέχομαι, είναι σαν να ηττήθηκα και εγώ αλλά δεν είχαμε και πολλά χρονικά περιθώρια για να κάνουμε πολλά πράγματα» ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Από τα τελευταία δύο παιχνίδια το ένα το κερδίσαμε και το άλλο το χάσαμε. Είμαι απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση αλλά έχω μια πιο καλή εικόνα για την ομάδα. Γνωρίζω περισσότερα πράγματα για το πώς πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός της , η οποία πρέπει να είναι αξιόμαχη και να παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά από τη μια μέρα στην άλλη όμως.
Ο Μουρίνιο αγόρασε παίκτες πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρώτη σεζόν έχασε το Πρωτάθλημα».

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει από μερίδα του κόσμου προς το πρόσωπο του:
«Έχω μια κατανόηση. Κάποιοι σκέφτονται “ φέραμε ένα νέο προπονητή από την Πολωνία”. Αυτό έγινε και στην προηγούμενη μου ομάδα που για 90 χρόνια δεν είχε να επιδείξει κάτι και μόλις πήγα τους είπα ότι θέλω να φύγω ως Πρωταθλητής Πολωνίας και όλοι με νόμιζαν για τρελό.
Παίξαμε δύο χρονιές στο Europa League, πήραμε το Κύπελλο και το σούπερτ καπ,αλλά χρειάστηκε χρόνο .Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα μου δώσουν χρόνο και ελπίζω να είμαι αυτός που θα φέρει τον επόμενο τίτλο της ομάδας. Τα πράγματα είναι δύσκολα για μένα γιατί ήρθα στα μέσα της σεζόν και λογικό είναι να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Με την ομάδα που βρήκα όταν ήρθα, με αυτή θέλω να έχω επιτυχίες».

Για το ότι χώρισε τις προπονήσεις σε δύο γκρουπ και ότι κάποιοι παίκτες δυσανασχέτησαν με αυτό:
«Ο καθένας έχει μια άποψη. Ξεκινήσαμε προσπαθώντας να βελτιώσουμε την κατάσταση. Για αυτό το λόγο σχηματίσαμε τα δύο γκρουπ, για να προπονούμαστε σε πιο σωστές συνθήκες. Δεν είμαστε ομάδα ράγκμπι. Από τη στιγμή που το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ήταν 37 παίκτες, οι 26 θα ήταν ανικανοποίητοι. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Κάποιοι θα είχαν ένα παράπονο αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι ο καλύτερος είναι σημαντικό το πώς ο καθένας προετοιμάζεται για την προπόνηση
Το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κάτι και γνωρίζεις γιατί το κάνεις, δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις και να δώσω εξηγήσεις. Ο καθένας εκφέρει μια άποψη για το πόσο καλός είναι.
Ο νέος προπονητής όταν έρχεται πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κάθε παίκτης που πήγε είτε στο Β γκρουπ είτε στην Κ-20, πήγε για ένα συγκεκριμένο λόγο. Σαν προπονητές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και να είμαστε ενωμένοι.
Με μένα η συνεργασία είναι πολύ απλή όταν κάποιος δίνει τα πάντα για την ομάδα . Όταν δεν το κάνει, χωρίζουν οι δρόμοι μας. Θα κάνω ότι χρειάζεται για να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ στις επιτυχίες και να βελτιώνονται οι παίκτες κάθε εβδομάδα».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ανέφερε:
«Είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και μετά από την ήττα δεν κλαίω, αλλά δουλεύω. Μετά και από τη νίκη επί του ΟΦΗ δεν ήμουν ευχαριστημένος γιατί κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είμαι απογοητευμένος, πικραμένος αλλά δεν έχω τρελαθεί. Κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά αυτό που μας πήγε λίγο μπροστά είναι ότι σκοράραμε και το γεγονός ότι και τις δύο φορές που ήμασταν πίσω στο σκορ προσπαθήσαμε να ανακάμψουμε και να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Για τους νεαρούς παίκτες:
«Πολλοί νεαροί παίκτες θα ενσωματωθούν στην ομάδα όπως ο Γιαννιώτας και ο Κατίδης που τα πήγε πολύ καλά με τον Πανιώνιο μέχρι που τραυματίστηκε. Αυτό που με άρεσε σε αυτόν και το βλέπει και ο κόσμος, παρόλο που τραυματίστηκε δεν είπε να βγει αλλά έμεινε μέσα και πάλεψε. Λόγο αυτής της λεπτομέρειας αυτής, κέρδισε πολλούς πόντους σε μένα. Στο μέλλον θα γίνει μεγάλο όνομα».

Για την ήττα από τον Πανιώνιο:
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος. Αν μπαίναμε όπως στο δεύτερο δεν θα τον χάναμε τον αγώνα. Είναι το επόμενο κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Ξέρω που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Είδα κάποιους παίκτες που αγωνίστηκαν καλύτερα από άλλους σε προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να πάμε μπροστά βήμα-βήμα και να βελτιωνόμαστε από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Ειδικά μετά από τις ήττες πρέπει να παρουσιαζόμαστε πιο ομάδα και να μην είμαστε με κατεβασμένο το κεφάλι. Πρέπει να διδασκόμαστε από τις ήττες και να βελτιωνόμαστε».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση:
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε μια ομάδα και επιζητούμε την επιτυχία. Θέλουμε να χτίσουμε ένα καλό σύνολο. Και τον Μπενίτεθ να φέρεις εδώ θα θέλει το χρόνο του να διορθώσει κάποια πράγματα. Το πρώτο μου μέλημα είναι να κτίσω μια νέα ομάδα που ο καθένας θα αγωνίζεται για τον άλλο μέσα στο γήπεδο και θα παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ακόμα και να κάνει κάποιος ένα λάθος θα το καταλάβω, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει.
Με τη διοίκηση συναντιόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι άτομα που έχουν όλη την καλή πρόθεση για να πάνε την ομάδα μπροστά και είναι βασικό για μένα να αισθάνομαι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Πιστεύω ότι σε αυτό κομμάτι θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία» ενώ για τον αν θα δεχόταν ένα μέλος της διοίκησης να μπει στα αποδυτήρια της ομάδας:
«Εξαρτάται για ποιο λόγο θα είναι. Οι ρόλοι έχουν κατανεμηθεί. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. Εξαρτάται πάντα από τις περιστάσεις.
Εφόσον έχω την εμπιστοσύνη της διοίκησης και οι φίλαθλοι θα δεχτούν αρκετά πράγματα, θα χτίσουμε μια ομάδα που θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους. Έχω μια κατεύθυνση ευθεία, επιτυχία με τον ΑΡΗ. Υπάρχουν πολλές φορές που δεν θα κάνουμε καλά παιχνίδι αλλά θα πρέπει να δείξεις καρδιά για την ομάδα και να τα δώσεις όλα. Θα έρθουν κάποιοι παίκτες που θα τους δοθεί η ευκαιρία όπως ο Ρένια, ο Σουνάς, ο Μπαγκής, που αν δουλέψουν σωστά θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να παίξουν στην πρώτη ομάδα.
Το μόνο δεδομένο πάντως ότι μας περιμένει πολύ δουλειά. Είμαι ένας άνθρωπος περισσότερο των πράξεων. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη συζήτηση είναι διότι δεν με γνωρίζει ο κόσμος. Όταν θα κατανοήσουν τη φιλοσοφία μου, θα καταλάβουν και τις αποφάσεις που θα πάρω».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει την ποδοσφαιρική «πονηριά» τα τελευταία χρόνια:
«Αυτό που προέχει είναι να κτίσουμε μια καλή ομάδα. Όταν θα βελτιωθούμε σε κάθε τομέα, τότε θα φτάσουμε και σε αυτό το κομμάτι της πονηράδας. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου έχουμε πολλούς αγώνες να δώσουμε και μέσα στον Ιανουάριο θα ξέρουμε που βαδίζουμε καθώς θα έχουμε δουλέψει με την ομάδα δύο μήνες».

Όσον αφορά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (04/12, 19:30) στο Κλεάνθης Βικελίδης, είπε:
«Πιστεύω ότι θα παίζουμε με 12 παίκτες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Αυτό που έχω να προτείνω είναι ο καθένας να πάρει το φίλο του και να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε όλοι ένα για να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ» ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:
«Το μόνο που γνωρίζω και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι η δουλειά. Αυτό πρέπει να το περάσω και στους παίκτες μέσα το γήπεδο».


Επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος στο www.arisfm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ