Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΟ GRAND PRIX FORMULA 1 ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον 17ο αγώνα της χρονιάς, το GP Ινδίας στο Νέο Δελχί, που, μετά τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, θα διεξαχθεί σήμερα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, διεξάγεται αγώνας της F1 στην Ινδία. Για να το πετύχουν αυτό οι Ινδοί αρχικά έπεισαν τον Μπέρνι Έκλεστον να τους αναθέσει τη διοργάνωση του αγώνα.
Σε αυτό συνετέλεσε εκτός των άλλων, η συμμετοχή της Ινδικής ομάδας Force India, αλλά και των Ινδών πιλότων Ναράιν Καρθικέγιαν και Καρούν Τσάνκοκ. Αφού κατοχύρωσαν το δικαίωμα διοργάνωσης έναντι 35 εκ. δολαρίων ετησίως, κατασκεύασαν (η Jaypee Sports International, με κόστος 215 εκ. δολάρια) το εντυπωσιακό Buddh International Circuit στα περίχωρα του Νέου Δελχί και ξόδεψαν άλλα 20 εκ. δολάρια για τη διοργάνωση του αγώνα. Στόχος των Ινδών είναι η τοποθέτηση της πρωτεύουσάς τους στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Ο απεσταλμένος του Alpha στο Νέο Δελχί, Πάνος Σεϊτανίδης θα μεταφέρει από τις 10:30 το πρωί το κλίμα των πάντοκ πριν την εκκίνηση του αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα και θα περιγράψουν ο Νίκος Κατσαρός με τον Τάκη Πουρναράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ