Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ!

Καθοδική πορεία ακολούθησαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ελληνική αγορά κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, όπως προκύπτει από στοιχεία της IDC που δημοσιεύει ο ΣΕΠΕ.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της IDC, το ποσοστό μείωσης στις πωλήσεις σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλες τις κατηγορίες, για επαγγελματίες αλλά και οικιακούς καταναλωτές, έφτασε το 27,5%. Το εντυπωσιακό είναι ότι μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών με ποσοστό 32,5%, ενώ πολύ μικρότερη πτώση κατά 7% κατέγραψαν οι πωλήσεις των desktop PCs.
Μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε στο καταναλωτικό τμήμα της αγοράς των φορητών PCs καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 45,6% (!), οφειλόμενη σαφώς στην κακή οικονομική κατάσταση και τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Αντίθετα, οι πωλήσεις των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματίες χρήστες μειώθηκαν κατά 6,5%.
Συνολικά, στο τρίτο τρίμηνο του 2011 πωλήθηκαν στην Ελλάδα 157.041 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε σύγκριση με 261.551 συστήματα που είχαν πωληθεί στο αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.
Όσον αφορά τα μερίδια αγοράς, την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι εταιρείες Hewlett Packard (26,3%), Πλαίσιο (12,3%), Dell (12%), Toshiba (9,3%) και Sony (8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ