Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΚΙΩΡΗ!

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημ.Σπυράκος με τις σχετικές αποφάσεις επέβαλε πρόστιμα:

-180.000 ευρώ στην εταιρεία "Ε.Α. ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ & ΣΙΑ - CELL O.E.", με το διακριτικό τίτλο “INTERCELL HEALTH O.E”,
-80.000 ευρώ στην εταιρεία "K. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.", που χρησιμοποιεί το διακριτικό τίτλο “ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ CAMELOT”,

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι παραπάνω επιχειρήσεις προωθούσαν με παραπλανητικούς ισχυρισμούς τις συσκευές "FIKIORIS OZON SYSTEM" (η πρώτη) και "IMPERIAL TECH OZONISER O3", "COLUMBIA OZONIZER Ο3" κ.ά. (η δεύτερη).

Στις σχετικές διαφημίσεις υποστηριζόταν ότι το οζονοποιημένο νερό που παράγουν έχει αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες για ένα ευρύτατο μάλιστα φάσμα ασθενειών και γινόταν αναφορά σε σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.

Δεν υφίσταται οποιαδήποτε αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση, τονίζει η ΓΓ Καταναλωτή, προειδοποιώντας τους πολίτες.

Ηδη από τον Αύγουστο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας έχει αποφανθεί ότι "μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη της βιβλιογραφίας σε σχέση με την οζονοθεραπεία δεν τεκμηριώνεται εφαρμογή της θεωρούμενης "θεραπείας" για κανένα νόσημα".

Μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ήδη απαγόρευσε τη χρήση για τις συσκευές παραγωγής όζοντος ισχυρισμών που προσδίδουν θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες στο οζονοποιημένο νερό, καθόσον οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στην έννοια του φαρμάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ