Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Νέο χαράτσι σε εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνουν οι εξαγγελίες του υπουργείου οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν μέσα στο 2011 περισσότερες αποδείξεις, από το 25% του εισοδήματός τους με ταβάνι τις 15.000, που ίσχυε μέχρι σήμερα, βάσει του Μεσοπρόθεσμου.

Οι αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι αποσυνδέονται πλέον από τη διατήρηση ή μη του αφορολόγητου, το οποίο στο όριο των 5.000 ευρώ θα το απολαμβάνουν όλοι.

Αρκετοί φορολογούμενοι ωστόσο παγιδεύονται για άλλη μία φορά, αφού θα πρέπει μέσα σε ένα τρίμηνο να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερες αποδείξεις για να γλιτώσουν το πέναλτι, δηλαδή την επιπλέον φορολόγηση κατά 10% του ποσού που δεν κάλυψαν με αποδεδειγμένες δαπάνες.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με εισοδήματα 100.000 ευρώ θα πρέπει πλέον να εμφανίσει 50.000 ευρώ σε αποδείξεις, αντί 15.000 που έπρεπε να συγκεντρώσει με το Μεσοπρόθεσμο. Αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει 50.000 ευρώ αλλά 30 τότε για τις υπόλοιπες 20.000 θα πληρώσει νέο φόρο 10%, δηλαδή 2.000 ευρώ. Απαγορεύεται δηλαδή ένας φορολογούμενος να μη θέλει να ξοδέψει τα χρήματα του, αλλά να τα αποταμιεύσει. Και στην περίπτωση όμως που συγκεντρώσει τις αποδείξεις δεν θα παίρνει επιστροφή φόρου, αλλά απλώς θα τεκμηριώνει τα εισοδήματά του και θα γλιτώνει το νέο χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ