Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΕ... ΧΑΠΙ

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Πολ Λονγκ, σε συνεργασία με αυστραλούς και αμερικανούς συναδέλφους τους, έκαναν επιτόπιες έρευνες στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της ανατολικής Αυστραλίας, με στόχο να ανακαλύψουν τις γενετικές και βιοχημικές διαδικασίες που χαρίζουν στα κοράλλια τις έμφυτες αντηλιακές ιδιότητές τους.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πλέον σε θέση να αντιγράψουν με συνθετικό τρόπο στο εργαστήριό τους τις αντηλιακές ουσίες των κοραλλιών και να τις ενσωματώσουν στη συνέχεια σε ένα χάπι.

Οι δοκιμές σε ανθρώπινο δέρμα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Πριν την παρασκευή ενός αντηλιακού χαπιού, οι ερευνητές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια αντηλιακή κρέμα που θα περιέχει τις αντηλιακές ουσίες των κοραλλιών, όμως ο τελικός στόχος είναι ένα χάπι, το οποίο θα παρέχει πολύ πιο εύκολη αντηλιακή προστασία σε σχέση με την χρονοβόρα επάλειψη με μια ανάλογη κρέμα. Δεν αποκλείουν μάλιστα το χάπι να παρέχει προστασία και στα μάτια, όπως τα γυαλιά ηλίου!

Οι επιστήμονες πρόκειται να αντιγράψουν τον γενετικό κώδικα που χρησιμοποιούν τα κοράλλια για να αποκτήσουν τις αντηλιακές ιδιότητές τους και, σε επόμενο στάδιο, θα εισάγουν αυτές τις γενετικές εντολές σε εργαστηριακά βακτήρια, με στόχο αυτά να αναπαραχθούν γρήγορα και να παράγουν έτσι μεγάλες ποσότητες από την επιθυμητή αντηλιακή ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ