Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 383 ΜΟΙΡΑΣ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ"

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης από τη Μίκρα στην Ελευσίνα είναι απαράδεκτη, αποτελεί νέο κρούσμα απογύμνωσης της Βόρειας Ελλάδας και βασίζεται σε αναληθή δεδομένα.
Μάλιστα, τα στοιχεία που δίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με το κόστος ανά ώρα πτήσης, είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που έδινε ο προκάτοχός του, Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, ορθώς, έλεγε ότι το κόστος πτήσης των CL 415 είναι 8.100 ευρώ ανά ώρα, ενώ ο κ. Μπεγλίτης αναληθώς αναφέρει ότι είναι 12.791 ευρώ ανά ώρα. Επιπλέον ο δεύτερος παρουσίασε ψευδή στοιχεία λέγοντας ότι η 383 ΜΕΕΑ συμμετείχε κατά το 2010 μόλις στο 5% των κατασβέσεων. Στα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος αποδεικνύεται ότι η Μοίρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στο 48,6% των επιχειρήσεων!

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δράμας, Μαργαρίτη Τζίμα, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη, Γιάννη Ιωαννίδη, Έλενα Ράπτη και Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου.

«Η μετεγκατάσταση σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αφού αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατό να μένει ακάλυπτη επιχειρησιακά η Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου».


Μεταμοσχεύσεις

Η Έλενα Ράπτη σημείωσε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη στην «εικαζόμενη συναίνεση» για τις μεταμοσχεύσεις, που προβλέπεται στο σχετικό νόμο. Ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ η Γραμματεία Εθελοντισμού θα είναι παρούσα για να ενημερώνει τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος γύρω από τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Προσφορά.


Αντιφάσεις

Ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση αντιφάσεων και παλινωδιών. Αναφέρθηκε στη μηδενική προετοιμασία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ενώ τον Απρίλιο του 2010 η τότε αρμόδια υφυπουργός, Θεοδώρα Τζάκρη, εξήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών. Υπενθύμισε, επίσης, ότι πέρσι το Σεπτέμβριο, είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί μήνυμα αναβάθμισης της ΔΕΘ, ενώ φέτος ο ίδιος θεσμός χαρακτηρίζεται από την ίδια κυβέρνηση πολιτικό πανηγύρι.

Βιαστές

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επισήμανε ότι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια αποτελούν τους βιαστές του ελληνικού αθλητισμού, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία θα πολεμήσει μαζί με την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το ανάλογο πολιτικό κόστος. «Η γραμμή του Προέδρου μας είναι να συναινούμε στις σωστές πρωτοβουλίες», σημείωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού.


Απελπιστικά τα στοιχεία

Ο Θόδωρος Καράογλου προέβλεψε θερμό φθινόπωρο λόγω των πολιτικών εξελίξεων που θα υπάρξουν και μίλησε για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου επταμήνου του έτους, τα οποία χαρακτήρισε απελπιστικά, καθώς υπάρχει σημαντικότατη υστέρηση εσόδων, με παράλληλη αύξηση δαπανών. Μόνο το έλλειμμα παραμένει σχετικά ελεγχόμενο, αλλά, όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.

Δημόσια έκκληση «Η έντονη αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταφέρθηκε εναντίον της διαπίστωσής μας ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης παραδίδεται στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ο δήμαρχος δείχνει διάθεση να είναι ανεξάρτητος. Αυτό όμως πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη. Απευθύνω δημόσια έκκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να αποδείξει την ανεξαρτησία του στις ερχόμενες εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Δεν του ζητάμε να ψηφίσει κεντροδεξιούς υποψηφίους, αλλά τον καλούμε να μην κρυφτεί πίσω από τη σιωπή, ούτε πίσω από την ψευδεπίγραφη διακήρυξη περί ανεξαρτήτου εκφράσεως και ψήφου των δημοτικών συμβούλων του, που θα είναι προφανούς παλαιοκομματικής κοπής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ