Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο "CAPTAIN AMERICA" ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ "HARRY POTTER"

Δέκα μέρες κράτησαν τα πανηγύρια και τα ρεκόρ στο box office για τον τελευταίο Harry Potter... Μόλις στη δεύτερη εβδομάδα προβολής της η ταινία έκανε κυριολεκτικά βουτιά στο αμερικάνικο box office με το νέο χολλυγουντιανό blockbuster Captain America να την ισοπεδώνει...


Σε μόλις τρεις μέρες προβολής το Captain America (καθαρόαιμο τέκνο της χολλυγουντιανής βιομηχανίας) απέσπασε 65,8 εκατομμύρια δολάρια στο box office κατακτώντας την κορυφή, με το ''Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2'' να σημειώνει κατακόρυφη πτώση στις εισπράξεις του συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα και κάνοντας βουτιά της τάξεως του 72% να προσγειώνεται ανώμαλα στα 48,1 εκατομμύρια δολάρια και στη δεύτερη θέση.

Ο θρίαμβος του Captain America επί του Harry Potter από την πρώτη κιόλας εβδομάδα αναμέτρησής τους δεν ήταν αναμενόμενος κι αυτό γιατί κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη πτώση στα εισιτήρια του Potter, που φαίνεται ότι κινητοποίησε τους εκατομμύρια fans του με το ''καλημέρα'' σας, αλλά μετά ξέμεινε από εφεδρείες.

Στις θεαματικές αποδόσεις του Captain America φαίνεται ότι βοήθησαν και οι θετικές κριτικές που γράφτηκαν, από μεγάλο μέρος του τύπου.

Βέβαια ο Harry Potter συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία παγκοσμίως, σημειώνοντας στο international box office (εκτός Η.Π.Α. δηλαδή) 121, 3 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στο σύνολο και στο παγκόσμιο box office (συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α.) το αστρονομικό ποσό των 834 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εβδομάδες προβολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ