Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

Μέλη της Ομάδας Περιβάλλοντος της Ομάδας Δημιουργίας επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα 7 πάρκα της ΣΤ΄Δημοτικής Κοινότητας της Τριανδρίας στο πλαίσιο της περιοδείας ευθύνης παρατηρώντας και καταγράφοντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα πάρκα:

- Μαρίας Μανιού
- Γυμναστηρίου
- Ηρώων
- Μέσα Γειτονιάς Κύπρου
- Αγ. Σπυρίδωνα
- Εθνικής Αντίστασης
- Μιαούλη

Στα παρτέρια, στις νησίδες και στο εσωτερικό των πάρκων δεν υπήρχαν ομάδες φυτών & εποχιακών λουλουδιών για να αναδεικνύουν την περιοχή, αντιθέτως μάλιστα, στη θέση τους υπήρχαν ξεραμένα χόρτα, απεριποίητα και απότιστα κίτρινα φυτά. Στους χώρους αυτούς, δέσποζαν φυτά ασυντήρητα, χωρίς το παραμικρό ίχνος περιποίησης, καθώς απουσίαζαν τα ανθισμένα φυτά και τα εποχιακά λουλούδια. Την άσχημη αυτή εικόνα των πάρκων συμπλήρωνε και η παρουσία των μαύρων λάστιχων ποτίσματος που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να σκεπάζονταν από τα φυτά.

Για παράδειγμα, στο πάρκο της Μαρίας Μανιού τα χρυσάνθεμα είχαν αποκαρδιωτική εμφάνιση. Επίσης, στο κεντρικό πάρκο των Ηρώων, που βρίσκεται στην Οδό Ελευθερίας, βρέθηκαν άδειες ζαρντινιέρες, χωρίς φυτά, χωρίς ίχνος πρασίνου ενώ, αποδείχθηκε πως περιείχαν τελικά ξεραμένα χόρτα & άδεια μπουκάλια. Και στη συνέχεια, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου η ομάδα κατέγραψε τον άδειο χώρο γύρω από το σιντριβάνι. Ωστόσο, παρόμοια εικόνα παρουσίαζαν και τα υπόλοιπα πάρκα της περιοχής… Σε αρκετά σημεία των δρόμων, επίσης, είχαν συσσωρευτεί κλαδιά και φύλλα που δυσκόλευαν την κίνηση των πεζών.

Τα φυτά, ωστόσο, δεν κοστίζουν, καθώς προέρχονται από φυτώριο του δήμου, με αποτέλεσμα η διοίκηση του δήμου να έχει την ευθύνη για την έλλειψη συντονισμού που επικρατεί.

Τέλος, το ερώτημα είναι αν πραγματικά θέλουμε  όμορφα, καθαρά, πράσινα πάρκα για εμάς και τα παιδιά μας, για τους συνδημότες μας, αλλά και για όσους επισκέπτονται τον Δήμο μας, την Πόλη μας. Γιατί εμείς αποφασίζουμε, εμείς διεκδικούμε, γιατί εμείς δημιουργούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ