Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΕΡΙΑ...

Το φούσκωμα προκαλείται από τα εντερικά αέρια, τα οποία συχνά οδηγούν σε δυνατούς πόνους. Το φούσκωμα συμβαίνει για πολλούς λόγους. Συνήθως, όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως ψωμί, μακαρόνια, πατάτες και ρύζι, νιώθουμε πρήξιμο. Έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 61% των ανθρώπων που υποφέρουν από φούσκωμα έχουν υψηλά επίπεδα αλκοόλ από υδατάνθρακες και σάκχαρα που δεν κατάφεραν ποτέ να αφομοιωθούν από τον οργανισμό τους σωστά.

Αν έχετε κι εσείς συχνές ενοχλήσεις, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη μεγάλη κατανάλωση των παρακάτω τροφών:

1. Δημητριακά Ολικής Αλέσεως: Μπορεί να είναι ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα, ωστόσο τα δημητιακά ολικής αλέσεως περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες και ραφινόζη, που μπορούν να συμβάλλουν στο φούσκωμα. Άλλα τρόφιμα που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία είναι το κριθάρι, η βρώμη και το πίτουρο.


2. Λαχανικά και όσπρια: Μερικά λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα ραπανάκια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα, το κουνουπίδι, το λάχανο, το μπρόκολο και τα όσπρια περιέχουν υδατάνθρακες που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα.


3. Ορισμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα, οι μπανάνες, οι σταφίδες και τα μήλα μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα.


4. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λακτόζη, η οποία μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να επεξεργάζεται τη λακτόζη εύκολα κι έτσι συχνά έχουμε εντερική δυσφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ