Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αύριο Τετάρτη στις 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για θέματα προστασίας του πολίτη, που διοργανώνει ο αρμόδιο κύκλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνει ο συντονιστής του κύκλου Ζήσης Ιωακείμοβιτς (φωτο), η εκδήλωση αφορά δύο πυλώνες: αρχικά την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και στη συνέχεια την απονομή της Δικαιοσύνης. Πάνω στους πυλώνες αυτούς καταγράφονται και αναλύονται τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις υποδομές και τις λειτουργίες.
Στελέχη του κύκλου, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του χώρου θα αναλύσουν στην εκδήλωση τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε όλες τις φάσεις του έργου των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα κενά στις οργανικές θέσεις, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, κάποια τραγελαφικά φαινόμενα που καταγράφηκαν πρόσφατα (αδυναμία εφοδιασμού περιπολικών με καύσιμα κλπ), η καταπόνηση του ανθρώπινου δυναμικού από τη συνεχή εργασία χωρίς ρεπό κλπ...
Θα αναλυθούν επίσης τα θέματα της πρόληψης εγκληματικότητας και τα κενά που υπάρχουν στον τομέα αυτό, ενώ κάποιοι κρίσιμοι παράγοντες για την αύξηση των δεικτών παραβατικότητας διαρκώς διογκώνονται (μετανάστευση, λαθρομετανάστευση, φτώχεια, οικονομική κρίση κλπ).
Επίσης θα αναλυθούν τα ζητήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης, που αφορούν κυρίως τις ελλείψεις και τα κενά, λόγω των οποίων καταγράφεται μία πρωτοφανής καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, που επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κύκλο της Δικαιοσύνης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιλαμβάνεται τον θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ