Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ...

Εντυπωσιακά κορίτσια, στοιχηματζούδες που γνώριζαν πολλά γύρω από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλλίγραμμες μεταφορείς χρημάτων περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους νονούς της μπάλας.

Οσο περνούν οι μέρες οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο που έχει καθηλώσει το πανελλήνιο γίνονται όλο και πιο συγκλονιστικές. Στην αρχή τα ονόματα των εμπλεκομένων, αλλά και η δράση προκάλεσαν έκπληξη. Η προφυλάκιση τριών ατόμων και η συνέχεια που έπεται, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν κι άλλοι στις φυλακές, έκανε πολλούς να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Δύο γυναίκες της Δικαιοσύνης με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών κατάφεραν να κάνουν τις ενδείξεις αποδείξεις και να βάλουν τέλος στη δράση των τριών συμμοριών που λυμαίνονταν το ποδόσφαιρο.

Κι αν η ελληνική Δικαιοσύνη είχε ως επιθετικό δίδυμο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η αντίπαλη ομάδα διέθετε επίσης αστέρια γένους θηλυκού. Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τη δράση των γυναικών του κυκλώματος των νονών του ποδοσφαίρου, αλλά και όλους τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

«Με πήρανε από μέσα…»

Ούτε οι άνδρες της αστυνομίας δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν απομαγνητοφωνούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Στις 30/1/2011 ένας από τους παράνομους booker (A) δέχεται μια κλήση από μια γυναίκα, η οποία όχι μόνο του ζητάει να της ποντάρει κάποιο χρηματικό ποσό σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά του επισημαίνει ότι είναι στημένο και ότι έχει πληροφόρηση εκ των έσω. Μάλιστα, η γυναίκα αυτή βρίσκεται ανάμεσα στους ογδόντα τρεις κατηγγορουμένους και αναμένεται να κληθεί από τις δικαστικές αρχές για απολογία τις επόμενες ημέρες. Η «Espresso» παρουσιάζει σήμερα τον διάλογο που είχαν εκείνη την ημέρα ο booker και η... ενημερωμένη παίκτρια.

Ε: Αντρέα, τρία χιλιάρικα, μη μου πεις τίποτα.
Α: Τι να μη σου πω, ποιανού είναι αυτό;
Ε: Δικό μου είναι. Τα λεφτά υπάρχουν, μη μου πεις τίποτα. Σου χρωστάω και δεν το ξέρω.
Α: Ρε φιλαράκι, ναι, αλλά δεν θέλω να σου ’χω υπόλοιπο.
Ε: Αντρέα, μη μου το καις το παιχνίδι, είναι στημένο. Είναι στημένο το παιχνίδι.
Α: Εντάξει, μπορεί να είναι ό,τι θέλει, αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω όμως στη διαδικασία.
Ε: Τι δεν μπορείς, είναι τελειωμένο, θα πληρωθείς κανονικά άμα χαθούνε τα λεφτά.
Α: Μη μου πεις Τετάρτη και μ…
Ε: Θα πληρωθείς κανονικά. Μη μου το καις το γ… το παιχνίδι.
Α: Αφού είναι στημένο, τι σ’ το καίω; Αλλά μη μου πεις κουβέντα, σ’ το λέω, δεν θα ξαναμιλήσουμε.
Ε: (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του booker) Είπα μια κουβέντα, εντάξει;
Α: Δεν έχω τη διαδικασία να μπω ώς την Τετάρτη. Το καταλαβαίνεις;
Ε: Είπαμε Τρίτη, άντε γεια.
Α: Αλλο μη στείλεις από αυτό, τέλος.
Ε: Τι λες, μωρέ, τι λες τώρα (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του booker), τι μου λες να μη στείλω άλλο; Είναι… το παιχνίδι θα το παίξουνε κι άλλο, είναι σου λέω τελειωμένο, με πήρανε τώρα από μέσα. Μην το πεις σε κανέναν. Ούτε σε… (σ.σ.: αναφέρει όνομα άλλου παίκτη), ούτε σε κανέναν. Αμα θες παίξ’ το εσύ. Μην το πεις στον… (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του παίκτη), θα χαλάσει, θα πάει γρουσουζιά. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.
Α: Αντε γεια.

«Πήγαινε στην τράπεζα και φέρε μου τα χρήματα»

Ενας μεγαλοπαράγοντας (Α) του ελληνικού ποδοσφαίρου περίμενε κάποιο ύποπτο έμβασμα. Για τον λόγο αυτό είχε πληροφορήσει τον άνθρωπο που θα του έστελνε τα χρήματα να μην τα βάλει στον δικό του λογαριασμό, αλλά σε κάποια γυναίκα (Β), η οποία ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Η γυναίκα σηκώνει το τηλέφωνο και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Β: Ναι.
Α: Πήγαινε στην τράπεζα, στον λογαριασμό σου έχουν μπει χρήματα. Πήγαινε και μετά να μου τα φέρεις.
Β: Εχω να πάω σε κάποια άλλη δουλειά τώρα.
Α: ΟΚ. Μόλις τελειώσεις, να πας στην τράπεζα και να μου φέρεις τα χρήματα.

Ολα τα λεφτά για τη Λατίνα

Ο κοριός της ΕΥΠ, όμως, κατέγραψε και μερικές απόκρυφες συνομιλίες με ροζ περιεχόμενο. Ενας από τους μεγαλύτερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο γυναικείο φύλο, είχε κλείσει ραντεβού με εντυπωσιακό call girl από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η συνάντησή τους, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς στον μεγαλοπαράγοντα έτυχε μια έκτακτη επαγγελματική συνάντηση. Τότε πήρε τηλέφωνο τη Λατίνα καλλονή για να αναβάλει το ραντεβού και της είπε τα εξής: «Κάτι προέκυψε και δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε. Θα σε πληρώσω κανονικά για σήμερα. Θα τηλεφωνηθούμε αργότερα για να συναντηθούμε αύριο».


Ελεύθερος με όρους ακόμα ένας κατηγορούμενος

Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ακόμα ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Πρόκειται για τον μπουκμέικερ Βασίλη Γεωρτσιάκο, στον οποίο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κατέβαλε εγγύηση 30.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι συμμετείχε σε νόμιμο στοίχημα, ενώ σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου, ο Βασίλης Γεωρτσιάκος φέρεται να έχει το ψευδώνυμο «Μπακάλης» και να ανήκει στην «ομάδα» του Αχιλλέα Μπέου.

Στο πόρισμα περιλαμβάνεται και συνομιλία του με τον συγκατηγορούμενό του Δημήτρη Ζαβαντία για συγκεκριμένο αγώνα και τη μεθόδευση που έπρεπε να κάνουν «για να γίνει διπλό». Με τη χθεσινή απολογία του Γεωρτσιάκου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των απολογιών της υπόθεσης, ενώ την ίδια στιγμή ασύλληπτοι παραμένουν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη εβδομάδα ο 9oς τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασσίμης αναμένεται να αρχίσει την κλήτευση σε απολογία ατόμων από τη λίστα των εξήντα οκτώ κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον τους αφορούν, ανάμεσα στα άλλα, τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Πάντως ο 9ος τακτικός ανακριτής αναμένει και νέα στοιχεία από το ΣΔΟΕ προκειμένου να «δέσει» κυρίως το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία έχει απαγγελθεί στους περισσότερους από τους ογδόντα τρεις κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ