Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ...

«Η τρομοκρατική διακυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη οδεύει προς το τέλος της και έχει έρθει η ώρα αυτός να φύγει», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σύμφωνα με τον οποίο η επιχείρηση της Συμμαχίας στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής πετυχαίνει τους στόχους της.
Η απομόνωση του Μουαμάρ Καντάφι τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς μεγαλώνει, ενώ οι στενότεροι συνεργάτες του τον εγκαταλείπουν.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η δυνατότητα του καθεστώτος της Λιβύης να σκοτώνει τον ίδιο το λαό του έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Με τον τρόπο αυτό έχουν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές, ανέφερε.

Σε δηλώσεις του στο βουλγαρικό και ξένο Τύπο, μετά τη συνάντησή του με το Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, στη Βάρνα, όπου διεξάγεται η εαρινή σύνοδος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ακόμη ότι η κρίση στη Λιβύη δεν μπορεί να λυθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα, αλλά χρειάζονται και πολιτικές ενέργειες.

Αφού χαρακτήρισε την επιχείρηση στη Λιβύη ως απόδειξη για την ιδιαίτερη σημασία της επιχειρησιακής συνεργασίας των χωρών του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ανησυχία για τη συνεχή μείωση των αμυντικών προϋπολογισμών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

"Αντίδοτο" της ανάγκης από περικοπές των εξόδων σε όλους τους τομείς που υπαγορεύει η κρίση, μπορεί να γίνει η στενότερη συνεργασία των ΝΑΤΟϊκών χωρών σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, στο πλαίσιο της λεγόμενης "έξυπνης άμυνας". Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος C 17, το οποίο πολλές χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να αποκτήσουν μόνο από κοινού με άλλους συμμάχους, εξαιτίας του απαγορευτικά υψηλού κόστους του αεροπλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ