Κυριακή 29 Μαΐου 2011

1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (video)

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην βάση της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και γνώρισε την αποθέωση στους δρόμους της πόλης και στο «Καμπ Νόου» από περίπου 1 εκ. Καταλανούς!

Η καταλανική πόλη ήταν στο πόδι από νωρίς, καθώς άπαντες περίμεναν την άφιξη της αποστολής των «μπλαουγκράνα» από το Λονδίνο. Από την στιγμή που το αεροπλάνο έφτασε στο «Ελ Πρατ» νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, τα πάντα σταμάτησαν!

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα γνώρισαν την αποθέωση στο αεροδρόμιο και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ανοικτό πούλμαν προκειμένου να γυρίσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να πανηγυρίσουν με τους φίλους της ομάδας. Το λεωφορείο είχε μεγάλες φωτογραφίες των παικτών και του Γκουαρδιόλα, με την επιγραφή «Campions 2011», ενώ μπροστά ήταν τοποθετημένα τόσο το τρόπαιο του Champions League όσο και αυτό του πρωταθλήματος!

Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν από το κέντρο της πόλης, όπου σε κάθε γωνία υπήρχε πλήθος κόσμου που αποθέωνε τους παίκτες του Γκουαρδιόλα και τον Καταλανό τεχνικό. Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα έβγαζαν φωτογραφίες τον κόσμο, μοίραζαν υπογεγραμμένες μπλούζες στους φίλους της ομάδας, έλουζαν με σαμπάνιες ο ένας τον άλλον και έστησαν το πάρτι σε όλο το μήκος της Βαρκελώνης!

Μετά την πολύωρη περιήγηση, το λεωφορείο κατευθύνθηκε στο «Καμπ Νόου» το οποίο είχε γεμίσει από νωρίς. Λίγο μετά τις 8 η ώρα Ισπανίας, και αφού είχε τελειώσει ένα μικρό σόου με συναυλία, χορό και πυροτεχνήματα, η αποστολή έφτασε στο γήπεδο και σιγά σιγά οι παίκτες κατέβηκαν από το πούλμαν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο όπου είχε στηθεί η σκηνή του... πάρτι.

Όλοι τους φορούσαν από μία μπλούζα που μπροστά έγραφε την... ιδιότητα της Μπαρτσελόνα (Champions) και πίσω είχε το μήνυμα: «Το ποδόσφαιρο σου δίνει πίσω ό,τι του προσφέρεις». Μοναδική... παραφωνία ο Ντάνι Άλβες, που με ένα κόκκινο καπέλο, γυαλί ηλίου και σακάκι έκανε μία ξεχωριστή εμφάνιση!

Ο Πουγιόλ και ο Τσάβι μπήκαν τελευταίοι από τους παίκτες, κρατώντας το κύπελλο του πρωταθλήματος, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τον βοηθό του... κουβάλησαν αυτό του Champions League. Όλοι οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν τον χορό και μετά ήρθε η ώρα των μηνυμάτων στον κόσμο. Πρώτος ο Πουγιόλ, έπειτα ο Γκουαρδιόλα, μετά ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Αμπιντάλ και ο Ινιέστα («τυλιγμένος από το κασκόλ της Μπαρτσελόνα και την καταλανική σημαία). Το μικρόφωνο πήρε στην συνέχεια ο Βαλντές, ο οποίος αφού τελείωσε, διαπίστωσε πως το Κύπελλο του πρωταθλήματος-σε αντίθεση με αυτό του Champions League, δεν είχε την καταλανική σημαία- και έσπευσε να την κρεμάσει γνωρίζοντας την αποθέωση! Μετά και το μήνυμα του Πικέ, άρχισαν οι φωτογραφίες, σειρά πήρε ο γύρος του θριάμβου και κάπου εκεί η μπλαουγκράνα γιορτή τελείωσε...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ