Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ HIGH DEFINITION


Η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Τη χιλιοστή συνεδρίασή του, υπό την παρούσα μορφή του από το 1987, πραγματοποίησε χθες (Πέμπτη, 28 Απριλίου) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλειος Κωστόπουλος συμπλήρωσε 700 παρουσίες στο Δ.Σ.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίηση και τα συγχαρητήριά τους για την προχθεσινή τηλεοπτική μετάδοση σήματος υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό χαιρετίσθηκε με ενθουσιώδη μηνύματα, που απέστειλαν προς την ΕΡΤ Α.Ε. πολίτες από όλη την Ελλάδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. ενέκρινε τα ακόλουθα:
  1. Τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη διαχειριστική χρήση 01.01.2010 – 31.12.2010, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 1730/87. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διόρθωση τυχόν κονδυλίων στον ισολογισμό, σε περίπτωση που γίνουν επισημάνσεις ουσίας από τους Ορκωτούς Λογιστές – Ελεγκτές ως προς την ανακατανομή των ποσών.
  2. Τη μίσθωση των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών «ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» σε σκηνοθεσία Ελένης Αλεξανδράκη και «ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ» σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χατζή, οι οποίες βασίζονται σε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σημειώνεται ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατό του. Το κόστος ανέρχεται σε 7.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για κάθε ταινία.
  3. Τη μίσθωση του ντοκιμαντέρ «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» διάρκειας 60’, ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου 2011-2012. Το κόστος ανέρχεται σε 3.800 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί δυο φορές από την ΕΤ1, δύο φορές από την ψηφιακή τηλεόραση και δύο φορές από τη Διεύθυνση Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών σε διάστημα ενός έτους.
  4. Τη μίσθωση/προαγορά του ντοκιμαντέρ “LE PORT ENGLOUTI DE CONSTANTINOPLE”, διάρκειας 52’, με κόστος 4.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η ΕΡΤ αποκτά δικαίωμα τεσσάρων μεταδόσεων για διάστημα τριών ετών από το επίγειο και δορυφορικό της δίκτυο. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ανακάλυψη του βυθισμένου αρχαίου λιμανιού του αυτοκράτορα Θεοδοσίου στην Κωνσταντινούπολη και αναπαριστά με τεχνολογία 3D το λιμάνι, όπως ήταν κατά τον 12ο αιώνα.
  5. Την αποδοχή γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και την ανάκληση Διαπιστωτικής Πράξης του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με το δικαίωμα συνταξιοδότησης υπαλλήλου της εταιρείας.
  6. Την ενίσχυση με 5.000 ευρώ της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά την εκδήλωση της Απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας σε Έλληνες κινηματογραφιστές, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
  7. Ανατέθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο να προχωρήσει σε συζητήσεις με τον ΟΤΕ σχετικά με τη μεταφορά των καναλιών της ΕΡΤ από τη δορυφορική και την ευρυζωνική πλατφόρμα του ΟΤΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ