Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη", Χρήστος Μάτης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μπουτάρη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

"Χθες προτείναμε ένα σύμφωνο ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, για να υπάρξει λύση στο τραγικό πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.


Σήμερα ο κ.δήμαρχος απάντησε σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις, που μπορεί να αναλάβει ο δήμος.

Το συμπέρασμα είναι, ότι χωρίς να ξέρουμε πόσα απορριμματοφόρα και τι προσωπικό χρειαζόμαστε και τι διαθέτουμε κάθε μέρα, ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Με προσωρινές παύσεις, η κατάσταση θα επανέρχεται κάθε φορά χειρότερη.

Από χθες η διοίκηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για την λύση του προβλήματος στην ενεργοποίηση ενός παλιού δοκιμασμένου μηχανισμού.

Μακάρι να έχει αποτελέσματα για το καλό όλων μας. Αλλά και να συμβεί αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης χρειάζεται ριζικό ανασχεδιασμό με μείωση των απορριμμάτων, ανακύκλωση και επανάχρηση. Και πρέπει να ανατεθεί αμέσως.

Τα νέα απορριμματοφόρα, που κάποιοι προτείνουν, θα είναι τόσο χρήσιμα στο δήμο, όσο ήταν τα υποβρύχια που παραγγείλαμε το 2000 για την εθνική μας άμυνα και ακόμη δεν έχουμε παραλάβει.

Είναι προφανές ότι όταν νοικιάζουμε απορριμματοφόρα ηλικίας 20 ετών γιατί τα πολύ νεώτερα δικά μας, έχουν απαξιωθεί, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στη δημόσια περιουσία, την οποία πολλοί θεωρούν αναλώσιμη."

Η συνέντευξη Τύπου του Μπουτάρη ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ