Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Στα ύψη έχει φθάσει η ανησυχία για την κατάσταση στην Ιαπωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει πως το ατύχημα που συνέβη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκοσίμα απαιτεί ύψιστη επαγρύπνηση.

Εντωμεταξύ, ποσότητες πλουτωνίου βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία στο χώμα όχι μόνο μέσα στο συγκρότημα της Φουκουσίμα αλλά και έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Οι εργαζόμενοι της Φουκουσίμα από μεριά τους δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο διακινδυνεύοντας τις ζωές τους. Προσπαθούν να αδειάσουν με αντλίες το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό που έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο της αίθουσας των τουρμπινών των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και έχει περάσει και στις σωληνώσεις που περνούν από το έδαφος.

Οι τεχνικοί πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να διοχετεύσουν το νερό στις δεξαμενές χωρίς να εκτεθούν σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας. Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκοσίμα, παραδέχτηκε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να έχει κυλήσει μέχρι την ακτή του ωκεανού στην περιοχή του εργοστασίου.

Μεγάλη ανησυχία για εξάπλωση της ραδιενέργειας, προκαλεί και το ραδιενεργό πλουτώνιο που διαρρέεται από το πυρηνικό εργοστάσιο, έξω στο έδαφος και προέρχεται πιθανότατα από τις ράβδους του καύσιμου. Το πλουτώνιο ανιχνεύτηκε σε 5 διαφορετικά σημεία έξω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Εντωμεταξύ χαμηλές συγκεντρώσεις του ραδιενεργού ισότοπου Ξενου 133 το οποίο φαίνεται ότι προέρχεται από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες της Ιαπωνίας εντοπίστε στη Νότια Κορέα.

Χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στις Φιλιππίνες ενώ ίχνη ιωδίου από τη Φουκουσίμα βρεθήκαν και στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Στην Καρολίνα των ΗΠΑ, εργοστάσια παράγωγης ενεργείας εντόπισαν χαμηλά επίπεδα ιωδίου 131 .Ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ