Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ON LINE

Στο διαδίκτυο βρίσκονται ήδη τρία μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων, στο on line φροντιστήριο, του υπουργείου Παιδείας.Αυτή η πρωτοποριακή δράση έχει τίτλο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις» και το υπουργείο φιλοδοξεί να ανακουφίσει τις Ελληνικές οικογένειες από το μεγάλο κόστος των διδάκτρων, που δαπανούν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.

Έτσι οι μαθητές θα μπορούν με ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους να βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν και να έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες, που τους χρειάζονται, όπως είναι ασκήσεις, σημειώσεις και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους.



Τα ψηφιακά βοηθήματα είναι διαθέσιμα δωρεάν στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου
http://digitalschool.minedu.gov.gr/
 καθώς και ξεχωριστά στη νέα ιστοσελίδα

http://www.study4exams.gr/index.html

Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται η δράση αυτή και η οποία φαίνεται, ήδη, ότι έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μέρες, που τρία μαθήματα βρίσκονται στο διαδίκτυο,τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.

Τα αρχαία η φυσική και τα μαθηματικά,είναι αυτή την στιγμή ανεβασμένα στο Ίντερνετ, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα και σε πολύ λίγο όλα τα μαθήματα θα είναι στον υπολογιστή του μαθητή.

Επίσης το υπουργείο εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων.

Να σημειωθεί ότι το 90% των εφήβων έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ σε ποσοστό 75-80%, έχουν δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επιπλέον σημειώνεται ότι 120 εκπαιδευτικοί έχουν δώσει υλικό και βοηθούν αφιλοκερδώς το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας ενώ συνολικά στο ψηφιακό μέρος της εκπαίδευσης (digital school), 250 καθηγητές δίνουν υλικό και βοηθούν τα παιδιά.

Από τον επόμενο χρόνο, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής του μαθητή με τον καθηγητή και θα μπορεί ο μαθητής, να απευθύνει προσωπικά ερωτήματα και απορίες και να παίρνει απαντήσεις.

Οι καθηγητές, που θα ασχοληθούν στο πρόγραμμα, θα παίρνουν και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200 με 300 ευρώ, ενώ το όλο εγχείρημα κοστίζει περίπου 30-50.000 ευρώ.

Είναι δηλαδή πολύ πιο οικονομικό από την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία, που στην πράξη δεν σημείωσε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ