Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"

Αναδημοσίευση από το
 spnews.gr

Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει η ψηφοφορία για την επιλογή του νέου «Καλλικρατικού» θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσης».

Οι έξι υποψήφιοι για το θεσμό είναι εξέχοντα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης , διακεκριμένα στο χώρο τους που επιζητούν την πρώτη αυτή, άκρως τιμητική θέση , για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Κώστας Παπαθεοδώρου, αρχιτέκτονας, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, διετέλεσε αντιδήμαρχος επί Μαναβή, ενώ παράλληλα ήταν και υποψήφιος της Πρωτοβουλίας στις εκλογές.

Ο Νικόλαος Καρακώστας είναι συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Χαράλαμπος Τσιρκινίδης είναι Υποστράτηγος ε.α. συγγραφέας νομικός και ιστορικός, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Παπαθεμελή.

Την εξάδα κλείνουν οι Θόδωρος Κουτρούκης, επ. καθηγητής πανεπιστημίου Αιγαίου, Βενετία Μυρώνη-Κούλαλη, δικηγόρος, και ο Διονύσιος Δήμου, δικηγόρος.

Όπως αναμένεται από την πληθώρα των υποψηφιοτήτων, δεν θα υπάρχει εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία καθώς ακόμα και από την πλευρά της διοικούσας ομάδας αναμένεται να υπάρξει διάσπαση. Πόσο μάλλον όταν από τον «Καλλικράτη» χρειάζονται οι 2/3 των ψήφων ήτοι 33 δημοτικοί σύμβουλοι, με την Πρωτοβουλία να κατέχει μόνο 29.

Οι πληροφορίες της SPNews επισημαίνουν ότι μεγάλες πιθανότητες για την θέση έχει ο κ. Παπαθεοδώρου ενώ και η περίπτωση του κ. Δήμου έχει απήχηση σε μεγάλη μερίδα του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ