Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Αναδημοσίευση από το
 spnews.gr

Ο δήμαρχος του Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, μιλάει στην SPnews για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη, πόσο επηρεάζει ο παράγοντας οικονομική κρίση την ουσιαστική του εφαρμογή, καθώς και ποια είναι η κατάσταση στο νέο δήμο, τη διοίκηση του οποίου ανέλαβε πριν από περίπου δύο μήνες.

Συνέντευξη στους Λευτέρη Ζαβλιάρη και Δημήτρη Συρμάτση

Κύριε Λαφαζανίδη ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας στο νέο Δήμο; Εχει τελειώσει η ενημέρωση της νέας διοίκησης;

Η ενημέρωση μας από τις υπηρεσίες του Δήμου, η καταγραφή των προβλημάτων αλλά και ο διάλογος με τους δημότες μας, συνεχίζεται.

Οι πρώτες εντυπώσεις της διοίκησης μας είναι ότι τα προβλήματα του Δήμου είναι πολλά και οι απαιτήσεις των δημοτών μεγάλες, επιτακτικές και δίκαιες.

Με αυτά που έχετε δει μέχρι τώρα είστε αισιόδοξος για το εγχείρημα του Καλλικράτη; Στο τέλος της χρονιάς υπήρχαν προβλήματα με την κρατική επιχορήγηση στους δήμους. Συνεχίζονται αυτά και αν ναι σε ποιο βαθμό;

Ο «Καλλικράτης» ήταν μία αναγκαιότητα για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Όμως η κακή συγκυρία της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας δυσχεραίνει την εφαρμογή του σε κάθε επίπεδο.

Τώρα που έπαψαν οι εξαγγελίες για λύσεις προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και νέων αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήρθαμε στο «δια ταύτα», φαίνεται ότι τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα απ’ ότι νομίσαμε γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για νέα έργα και οι χρηματοδοτήσεις που γίνονται είναι για την βασική λειτουργία των δημοτικών και κοινωνικών υποδομών.

Δεν απελπιζόμαστε όμως. Με σωστή διαχείριση των οικονομικών και ιεράρχηση των προβλημάτων ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών;Κρίνετε ικανοποιητική τη συνεργασία των δημοτικών υπαλλήλων; Εχουν καλυφθεί όλες οι Διοικητικές θέσεις ή υπάρχουν ακόμη κενά;

Όλοι οι Νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι της χώρας διανύουμε ένα διάστημα αλλαγών, συνενώσεων και προσαρμογών μεταξύ των υπηρεσιών και των υπαλλήλων.

Μέχρι να επέλθει η προσαρμογή των υπηρεσιών και των υπαλλήλων στα νέα διοικητικά δεδομένα του Δήμου μας, προσπαθούμε καθημερινά να λύνουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται έτσι ώστε οι υπηρεσίες μας να εξυπηρετούν καλύτερα και γρηγορότερα τους δημότες μας.

Αυτός άλλωστε είναι ο πρωταρχικός μας στόχος η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πολλοί Δήμαρχοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν καμένη γη. Εσείς αντιμετωπίσατε παρόμοια κατάσταση και αν ναι έχετε να προσάψετε κάτι για αυτί στην προηγούμενη Διοίκηση;

Πράγματι παραλάβαμε ένα Δήμο με μεγάλα οικονομικά χρέη, με κατασχέσεις δημοτικής περιουσίας, με στασιμότητα στα έργα και με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών λόγω της έλλειψης των έργων υποδομής. Για τη Διοίκηση μας, «αντίπαλος» δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο τα προβλήματα του δήμου μας.

Τέλος κύριε Λαφαζανίδη ποιοι είναι οι στόχοι σας μέχρι το καλοκαίρι; Τι να περιμένουν οι Δημότες από εσάς;

Ολοκληρώνουμε τις ενοποιήσεις των Δημοτικών Υπηρεσιών και παράλληλα τρέχουμε και για την υλοποίηση του προγράμματος μας, ακούγοντας πάντα τους δημότες και τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ