Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Ο ALPHA

Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Alpha την Τρίτη με την οποία δηλώνει ότι «το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει», καθώς το κανάλι της Κάντζας έχει ανελιχθεί στην πρώτη θέση της prime time. Η εν λόγω ανακοίνωση έφερε μεγάλη αναστάτωση στα επιτελεία του Mega και του ΑΝΤ1, που έβαλαν κάτω τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha αλλά δεν τους έβγαιναν.

Δύο μέρες αργότερα, το… μυστήριο «διαλευκάνθηκε». Ο Alpha χρησιμοποίησε έναν δικό του ορισμό της prime time σύμφωνα με τον οποίο μετρά τη ζώνη από τις 8 έως τις 12, και όχι από τις 9 έως τις 12 όπως είναι κοινά αποδεκτό στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Κοινώς συμπεριλαμβάνει στην prime time την εκπομπή «Κάτι ψήνεται», που προβάλλεται την ώρα που οι άλλοι σταθμοί μεταδίδουν ειδήσεις.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση ο Alpha κάνει λόγο για αύξηση των ποσοστών του στην βραδινή ζώνη κατά 19,2%, και μείωση των ποσοστών του Mega και του ΑΝΤ1 κατά 9,6% και 1.2% αντίστοιχα, συγκρίνοντας όμως το μέσο όρο του Ιανουαρίου με μία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, κάτι που από τα επιτελεία των αντίπαλων στρατοπέδων θεωρείται αδόκιμο.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τρίτη στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Κριστόφ Μάινους. Εκεί θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία για την άνοδο του σταθμού σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που στηρίζουν την πεποίθηση η ψαλίδα ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους σταθμούς έχει μειωθεί.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ