Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΟΥΚάδες


Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Αναπτύσσουν απίστευτες ταχύτητες κάτω από το νερό, και μπορούν να πραγματοποιήσουν μανούβρες και ελιγμούς που κανείς άνθρωπος ή μηχανή δεν μπορεί. Η νοημοσύνη τους είναι η υψηλότερη από όλα τα θηλαστικά και καταλαβαίνουν, τις εντολές που δέχονται. Το ένστικτό τους είναι και αυτό αλάνθαστο. Στα χέρια των ειδικών και μετά από εκπαίδευση μπορούν να γίνουν το απόλυτο όπλο και να φέρουν εις πέρας αποστολές που ο άνθρωπος αδυνατεί.
Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και της Ρωσίας, αντιλήφθηκαν την αξία και τις δυνατότητες τους σχεδόν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου ο ανταγωνισμός των δύο χωρών έφτασε στο αποκορύφωμα του. Στο “πρόγραμμα εκπαίδευσης δελφινιών”, Ρώσοι και Αμερικανοί δαπάνησαν τεράστια ποσά προκειμένου να έχουν το καλύτερα, επιθυμητό αποτέλεσμα. (ενδεικτικά Οι ΗΠΑ από το 2007 έχουν δαπανήσει 14 εκατομμύρια δολάρια) Σήμερα με τεχνογνωσία και εμπειρία μισού αιώνα τα δελφίνια αναλαμβάνουν ρόλους ΟΥΚάδων, που δύσκολα άνθρωπος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας.
Οι Αμερικάνοι επιστήμονες πριν καταλήξουν ότι τα δελφίνια μπορούν να γίνουν το “απόλυτο όπλο”, εξέτασαν για πολλά χρόνια συμπεριφορές από 19 είδη ζώων, ανάμεσα τους καρχαρίες, φώκιες και... διάφορα πουλιά. Τα δελφίνια αλλά και οι θαλάσσιοι ελέφαντες “έσπασαν τα κοντέρ” στις μετρήσεις και επελέγησαν.
Οι Αμερικάνοι χρησιμοποίησαν μαζικά τα εκπαιδευμένα δελφίνια στους δύο πολέμους στον Περσικό, και τα πανέξυπνα θηλαστικά πήραν το βάπτισμα του πυρός σε επιχειρήσεις στον κόλπο.
Η εκπαίδευση ξεκινάει σε μια ειδικά διαμορφωμένη βάση του Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια – αυτή τη στιγμή περίπου 100 ωκεάνια δελφίνια βρίσκονται εκεί - . Εκπαιδευτές είναι ειδικοί κτηνίατροι και βιολόγοι. Οι “νεοσύλλεκτοι” χωρίζονται σε 5 ομάδες ανάλογα με τις ικανότητες τους.
Μια ομάδα ειδικεύεται σε αποστολές εντοπισμού και διάσωσης δυτών, τρεις ομάδες σε αποστολές ναρκοθέτησης και ναρκαλιείας και η πέμπτη ομάδα σε αποστολές αποκατάστασης και εξεύρεσης αντικειμένων. Η εκπαίδευση λένε οι ειδικοί μοιάζει με αυτή των σκύλων. Του δίνονται τα κίνητρα και οι ανταμοιβές (λιχουδιές ψαριών) μόλις τελειώσουν μια αποστολή.
Οι Αμερικάνοι αρνούνται ότι τα θηλαστικά εκπαιδεύονται στο να μεταφέρουν εκρηκτικά και να γίνονται “καμικάζι” πέφτοντας πάνω σε πλοία και υποβρύχια του εχθρού. Αρνούνται ότι μπορούν να φέρουν οποιοδήποτε είδος όπλου ή εκρηκτικού. Τονίζουν μάλιστα πως όταν ο τυφώνας Κατρίνα, έπληξε τη Νέα Ορλεάνη, δελφίνια του ναυτικού των ΗΠΑ, έσωσαν πολλούς ανθρώπους από πνιγμό.
Δείτε τα 2 βίντεο με τα δελφίνια του Αμερικάνικου αλλά και του Ρώσικου ναυτικού.



onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ