Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΚΗ


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παρέθεσαν οι διοικούντες την ΠΑΕ Ηρακλής. Το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο Γιάννης Τάκης που αρχικά ανέλυσε τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους «κυανόλευκους» ενώ έδωσε αρκετές λεπτομέρειες απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Για την αδειοδότηση: «Αρχίζει η διαδικασία της αδειοδότησης και είναι σημαντικό ζήτημα. Ταλαιπώρησε το σωματείο πέρσι πολύ. Θα κάνουμε μία ενημέρωση για να ξέρει ο κόσμος που είμαστε και που πάμε. Θα μιλήσουμε και για την τρέχουσα επικαιρότητα και την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Θα είναι πιο σκληρή φέτος η διαδικασία. Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει κρίση και είναι ηλίου φαεινότερο και γίνεται
μία προσπάθεια από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να περιοριστούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Άμα πάθεις θα μάθεις. Σήμερα στείλαμε περίπου το 30% του καινούργιου φακέλου και φιλοδοξούμε να έχουμε ολοκληρώσει έγκαιρα και να έχουμε ένα ήρεμο Απρίλιο. Το γεγονός ότι είμαστε πιο έμπειροι δεν σημαίνει ότι λύνονται εύκολα τα προβλήματα. Ο Ηρακλής έχει προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Έχει εκκρεμότητες και λύνονται με χρήματα. Είμαστε σε συζητήσεις με όλους όσους έχουν οφειλές και θέλω να ευχαριστήσω Έλληνες και ξένους που έχουν δείξει υπομονή. Θα καταφέρουμε να λήξουμε τις εκκρεμότητες και φιλοδοξώ ότι δεν θα μας απασχολεί σε θέμα χρόνου. Κάθε χρονιά είναι πιο σκληρή και απαιτητική για τα δεδομένα. Πρέπει να σκεφτούμε τι ομάδα θέλουμε που μπορούμε να πηγαίνουμε και με τι εχέγγυα».
Για την ΕΠΟ: «Ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία των 7-8 μηνών γιατί ήταν βαρύ το ποσό. Τακτοποιήθηκε ολοκληρωτικά μέσω καταβολής ποσού και ρυθμίσεων. Ο Ηρακλής σήμερα έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του. Ήταν μια υποχρέωση που υπήρχε, τακτοποιήθηκε και έληξε, ακόμα μία δύσκολη κατάσταση για μας. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε δελτία για τους ποδοσφαιριστές».
Για τις μεταγραφές: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τις οικονομικές δυνατότητες. Όλα τα παιδιά και καλοί ποδοσφαιριστές είναι και στους επόμενους αγώνες θα έχουν την δυνατότητα να δικαιολογήσουν της αξία τους».
Για την Μίκρα: «Είναι κορυφαίο και σημαντικό γεγονός. Έχουμε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλους του μήνα σαν ΠΑΕ θα καταθέσουμε μία πρόταση στον Ερασιτέχνη για το πως φανταζόμαστε τη χρήση του ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της κατασκευής. Ο χώρος είναι του ΓΣ που έχει καινούργια διοίκηση. Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το χώρο όπως νομίζει και σαν ΠΑΕ να βοηθήσουμε και να καταθέσουμε μία πρόταση για το πως φανταζόμαστε την αξιοποίηση της Μίκρας».
Για τα τμήματα υποδομής: «Χθες είχα μία συνάντηση για τις ακαδημίες. Γίνεται καλή δουλειά και πάμε πολύ καλά και σύντομα θα δούμε και άλλα παιδιά. Γίνεται δουλειά σε βάθος και με ποιότητα και προσοχή».

Για τον Βέλλιο:
 «Επειδή τον τελευταίο καιρό παρεξηγήθηκαν κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις, έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και τον προπονητή. Ξεκίνησε μία δύσκολη προσπάθεια και δεν σταματάει ούτε αλλάζει. Φέτος ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στην πορεία προέκυψε μία κλήρωση στο κύπελλο. Αυτό δεν αλλάζει την προσπάθεια. Φτιάχνουμε ένα κορμό για να κοιτάξουμε του χρόνου πιο ψηλά. Ο Ηρακλής είναι ομάδα όποιος θέλει να παίζει θα παίζει όποιος δε θέλει. Χθες όπως προβλέπει η διαδικασία και ο νόμος. Κοινοποιήσαμε μία πρόταση στον Απόστολο που του αξίζει επειδή είναι φέρελπις και καλός. Την Παρασκευή 14.30 θα είμαστε εδώ για το υπογράψει επειδή και ο ίδιος δήλωσε ότι γουστάρει και μπορεί να το αποδείξει».
Για τον Σαμαβάρι: «Τις τελευταίες μέρες διαβάζω μια προσπάθεια να εφεύρουμε. Είναι συνεργάτης του Ρέμου που παραμένει μεγαλομέτοχος έχουμε επαφές. Στη Θεσσαλονίκη έχει σχέσεις με τον Ρέμο. Κάναμε μία προσπάθεια να τον πιέσουμε ενόψει της αδειοδότητσης. Για να λήξει το θέμα γιατί πάει να γίνει σήριαλ».

Κλείνοντας την ομιλία του:
 «Και εμείς φίλαθλοι είμαστε. Την ίδια απογοήτευση έχουμε και εμείς. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και να προστατεύσουμε και να φτιάξουμε από τα χαλάσματα μία καινούργια ομάδα. Μία εταιρία αξιοπρεπή. Να μην έχει ανάγκη από αλλοδαπούς σωτήρες. Τα είδαμε πέρυσι τα αποτελέσματα. Έχω σιχαθεί τη λέξη υπομονή αλλά είμαι υποχρεωμένος να την πω. Υπομονή και καθαρό μυαλό. Είμαι υποχρεωμένος ότι θέλουμε άλλους μήνες υπομονή. Η ομάδα θέλει στήριξη στον γήπεδο στο δρόμο παντού. Σήμερα είμαι στην ΠΑΕ αλλά παραμένω Ηρακληδέας. Ο σύλλογος έχει μία καμπή. Το ποδόσφαισο ενδιαφέρει τον κόσμο. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Δεν σταματάει η προσπάθεια, δεν απογοητευόμαστε στηρίζουμε και στηριζόμαστε στην αγάπη και στην τρέλα που έχει ο καθένας μας για την ομάδα».
Συνεχίζοντας απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε:
- «Θα καταθέσουμε πρόταση για το πως φανταζόμαστε να είναι η Μίκρα με το γήπεδο, όχι ως εργολάβου. Είναι κάτι που δεν το κάνει η ΠΑΕ αλλά ο ΓΣ ως ιδιοκτήτης. Είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε να δούμε ζεστά τη Μίκρα. Θεωρώ ότι είναι η πρωτεύουσα και όχι οι ‘Χορτατζήδες’ αλλά είναι θέμα του ΓΣ. Αν εκτιμήσει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να σπρώξουμε. Πρέπει να αρχίζουμε να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για το γήπεδο».
- «Αυτό που κάναμε εμείς είναι ότι ως διοίκηση πρωτοδικείου ξετυλίξαμε ένα κουβάρι, έγινε μία απολύτως νόμιμη ΓΣ. Θα παρθεί η απόφαση για ΑΜΚ και το θέμα των μετοχών είναι κάτι που αιωρείται. Κάναμε μία συμφωνία με τον Ρέμο ότι σε ένα βαθμό είναι παγωμένες ώστε να μην εμφανιστούν κάποιοι επίδοξοι ενοικιαστές ιδιοκτήτες και σύμβουλοι που μεταφέρουν την δική τους κουλτούρα και φιλοσοφία. Ο Ρέμος παραμένει ιδιοκτήτης και έχει δώσει υπόσχεση ότι δεν θα μεταβιβαστούν σε κάποιον που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων. Η απόφαση της ΑΜΚ είναι και προς αυτή την κατεύθυνση. Ο στόχος είναι να πάει σε μία κατεύθυνση όπου μέτοχοι είναι οι φίλαθλοι του. Να υπάρξει μία εταιρία που να είναι κυρίαρχος φορέας και να ανήκει κατ επέκταση στον κόσμο. Τους είδαμε τους σωτήρες.
- «Ανακοίνωση όλων ήταν και οι ποδοσφαιριστές στεναχωριούνται. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κουνήσουμε τα νερά. Δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος. Οι φίλαθλοι πληρώνουν τον Ηρακλή».
- «Η αδειδότηση αφορά μέχρι 31.12.2010 οι βασικές εκκρεμότητες είναι προς ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει εκκρεμότητα. Τα γνωστά προβλήματα του παρελθόντος».
- «Υπάρχει μία επιτροπή στο Σούπερ Λίγκα που προτείνει μία σειρά από εναλλακτικές και ασχολείται με την αδειοδότηση. Στις ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα – γιατί όσοι αγωνίζονται στην Ευρώπη πληρούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες – να ορίζει και τις ποινές της αδειοδότητες. Μία είναι να μην έχουμε μία ποινή του υποβιβασμού. Να παραμένει στην κατηγορία και να έχει τα απαιτούμενα να έσοδα ώστε να πληρώνει τις οφειλές και να της απαγορευτούν οι μετεγγραφές. Σαν ΔΝΤ, είναι ένα σύστημα που εφαρμόζεται στην Αγγλία. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε στην Σούπερ Λίγκα. Δεν θα είναι ο Ηρακλής στις ομάδες που θα κινδυνεύσουν. Υπάρχουν ομάδες που έχουν σημαντικότερα προβλήματα και είναι σε διακριτική αντιμετώπιση. Δεν οφείλει ούτε ευρώ»!
- «Ο Ρέμος έχει δώσει 300.000 αυτά που συμφωνήσαμε το καλοκαίρι. Τα υπόλοιπα είναι από την ΠΑΕ. Ο Ρέμος τελευταία φορά έδωσε 48 ώρες πριν εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη για να τραγουδήσει.
- «Υπάρχουν 3 ειδών χρέη στην εφορία. Αυτά που είναι ρυθμισμένα με νόμο ορφανού 100 δόσεων. Από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Τρεις από τις έξι δώσεις πληρώθηκαν από την ΠΑΕ. Χρέη από παλιότερα χρόνια. Το 2000-2004 περαιώθηκε. Είμαστε σε συζητήσεις να περαιωθεί και του Σπανουδάκη. Και την θητεία Ρέμου ασχολείται ο ίδιος. Και τα χρέη που αφορούσαν το 2008-2009-2010 είναι προς συζήτηση. Κάποια στιγμή υπήρχαν χρήματα του ΟΠΑΠ που δεν τα πήρε η ΠΑΕ αλλά η εφορία για να πληρωθούν. Ο Ρέμος ξέρει καλά τις υποχρεώσεις του. Έχει φίλους, ο κ. Πολύκαρπος ξέρει τον Ηρακλή. Η ΠΑΕ είναι του Ρέμου σήμερα».
- «Γίνεται εξυγίανση. Υπάρχουν και επιμέρους στοιχεία. Πολλές φορές παίζουμε με τις λέξεις. Το χρέος στην ΕΠΟ ήταν 740.400 και τώρα είναι μηδέν αυτό είναι 0. Οι άνθρωποι που δουλεύουν απλήρωτοι ήταν 12 μήνες απλήρωτοι τώρα είναι 15 μέρες. Τώρα πληρώνουμε 2,5 ομάδες. Είναι όμηρος των χρεών το σωματείο. Αν τα είχαμε αυτά τα χρήματα από τη μέρα που θα θέλαμε θα είχαμε καλύτερους ποδοσφαιριστές. Κάθε μέρα δεν μπορώ να εξηγώ την κατάσταση του σωματείου. Ακόμα είναι όμηρος. Όσο είναι έτσι θα δυσκολεύεται. Από την αρχή είπαμε ότι χρειάζονται 3 χρόνια. Σήμερα που χρωστάμε δεν είμαστε αξιόπιστος σύλλογος».
- «Ο Ρέμος έδωσε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο περίπου 550.000. Κάνε παρουσίαση με αναλυτικά νούμερα. Έκτοτε πλήρωσε 3 δόσεις. Έχουμε επαφή με τον Ρέμο και τους ανθρώπους του. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να πιέσεις. Θα ήθελα να ακούσω και καμιά πρόταση. Να έρθει να την πάρει. Αν δεν έρθει να την πάρει και έρθει ο Λαντάνι είναι προφανές τι θα γίνει».
- «Είναι σημαντικό στην ΕΠΟ να χρωστάς 100 ή 700.000 Το χρέος ήταν από το 2007. Η διοίκηση πρωτοδικείου από την εκ νόμου καθήκοντα είναι να διαχειρίζεται την καθημερινότητα. Όταν αυτή γίνεται δύσκολη από τα παλαιότερα. Για έχουμε τον Επαλέ από τις 3 Ιανουαρίου θα έπρεπε να πληρώσουμε την ΕΠΟ με λεφτά που δεν είχαμε. Αλεξάντερ Βούκοτις χρέος του 2008 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η ΠΑΕ πρέπει να δώσει 82.000 ευρώ. Είμαι διοίκηση πρωτοδικείου και ήξερα τι γινόταν αλλά ΄χι με λεπτομέρειες. Δεν ήξερα τι να κάνω χωρίς να κοινωνώ το πρόβλημα. Όλοι μας είμαστε Ηρακλής και πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε».
- «Μπούρμπος χρέος 170.000. Ο Ηρακλής χρωστάει όχι ο Ρέμος, ο Τάκης εγώ,εσύ… Αν δεν πληρωθούν οι δόσεις το σωματείο θα τα πληρώσει. Το Μάιο περίπου χρωστούσαμε 11,5 εκ. ευρώ. Σήμερα ο Ηρακλής χρωστάει περίπου 8,5 εκ. ευρώ. Τον Οκτώβριο στο ‘Κατσάνειο’ μετά από 6 μήνες δείξαμε με νούμερα και ονόματα τις δαπάνες και τα έσοδα του Ηρακλή μέχρι εκείνη τη μέρα. Μέχρι το Μάρτιο στην αδειοδότηση θα έχει». Τον Ουζουνίδη τον στηρίζουμε γιατί ξεκινήσαμε μαζί μία προσπάθεια. Οι ομάδες χτίζονται με υπομονή και μέθοδο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα έχει την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε μαζί. Θέλουμε να τελειώσει η προπονητολογία γιατί μόνο κακό κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ