Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Εδώ και δέκα περίπου χρόνια είχε να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλο πλήθος προσκυνητών στην υπό παλαιστινιακό έλεγχο πόλη της Βηθλεέμ στην Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Γέννησης του Χριστού.

Περίπου 100.000 τουρίστες από κάθε γωνιά της γης καθώς και κληρικοί όλων των δογμάτων συνέρρευσαν στην Βηθλεέμ, κυρίως μέσω Ιερουσαλήμ, υφιστάμενοι αναγκαστικά αυστηρούς ελέγχους. Επίκεντρο των εορτασμών είναι η Πλατεία Μάνγκερ, μπροστά από τον Ναό της Γέννησης.

Ο αύξηση του αριθμού των επισκεπτών αποδίδεται κυρίως στην σχετική μείωση των περιστατικών βίας που είχε αρχίσει να κλιμακώνεται από το 2000 οπότε και ξεκίνησε η νέα εξέγερση των Παλαιστινίων εναντίον της ισραηλινής κατοχής.
Παλαιστίνιοι ένστολοι βρίσκονταν και παραμένουν σε επιφυλακή για την τήρηση της τάξης καθώς αναμενόταν αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού φέτος, καθώς ξενοδοχεία και κάθε είδους καταλύματα είναι κλεισμένα και πλήρη εδώ και πολύ καιρό.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ότι αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη μέσα στην εβδομάδα πάνω από 250.000 άτομα ? αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον περσινό.
«Η αύξηση της ασφάλειας και η ευκολότερη μετακίνηση συμβάλλει στο να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών» δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.
Αποκορύφωμα των τελετών είναι παραδοσιακά η μεταμεσονύκτια λειτουργία των Καθολικών στην Εκκλησία της Γέννησης, στην οποία θα χοροστάτησε ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ.
Περνώντας μάλιστα και ο ίδιος το σημείο ελέγχου προς τη Βηθλεέμ την Παρασκευή, υπογράμμισε πως και οι Χριστιανοί της περιοχής υποφέρουν όσο και οι Μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους από τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ