Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Νο 1 ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ AVATAR

Την προηγούμενη χρονιά κέρδισε τον τίτλο της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών, φτάνοντας περίπου τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Τώρα το "Avatar", η 3D ταινία του James Cameron, απέκτησε και τον τίτλο του φιλμ που υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα πειρατείας, το 2010. Σύμφωνα με στατιστική που δημοσιεύτηκε στο site "TorrentFreak", όπου οι επισκέπτες του μοιράζονται αρχεία, το blockbuster "Avatar" κατέβηκε 16,6 εκατομμύρια φορές σε μία μόνο ιστοσελίδα.
Δεύτερη στη λίστα των πιο παράνομα κατεβασμένων ταινιών βρέθηκε η ταινία δράσης που

είναι βασισμένη σε βιβλίο κόμικ, "Kick-Ass", με 11,4 εκατομμύρια κατεβάσματα, ακολουθούμενη από "Inception" με τον Leonardo DiCaprio, που έφτασε τα 9,7 εκατομμύρια κατεβάσματα. 
Στα δέκα δημοφιλέστερα θύματα της πειρατείας βρέθηκε και το βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ της Kathryn Bigelow "The Hurt Locker". Παρότι, όμως, υπήρχε στα site από το 2009, η δημοτικότητά του στο Διαδίκτυο αυξήθηκε μετά τα έξι Όσκαρ που πήρε το 2010.
Ηχηρές απουσίες από τη λίστα των δέκα σημείωσαν οι ιδιαίτερα προσοδοφόρες ταινίες στα ταμεία, "Toy Story 3" και η "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων". Αντίθετα, τα φιλμ "Kick-Ass" και το πολεμικό "Green Zone" με τον Mat Damon υπήρξαν δημοφιλέστατα στο Ιντερνετ, αλλά σεμνά στις αίθουσες.
Πέρυσι το μεγαλύτερο θύμα της πειρατείας στο ίντερνετ ήταν το "Star Trek" του JJ Abrams, το οποίο έκαναν download περίπου 11 εκατομμύρια φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ