Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Η πιο απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον πονοκέφαλο


Σύμφωνα με μελέτες, οι πάσχοντες από πονοκεφάλους και ημικρανίες μπορεί να νιώσουν καλύτερα αν κάνουν μόνο και μία κίνηση.

Χάκερ αποκαλύπτει: «Έτσι σας κλέβουμε τα δεδομένα από τα κινητά»


Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές δεδομένων από κινητά τηλέφωνα με τους χάκερ να μη διστάζουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να μας αδειάσουν τους λογαριασμούς μας.

Δυσπεψία: Πώς να χωνέψεις μετά από ένα μεγάλο γεύμα


Ο καθένας μας ξέρει πόσο άβολη και δυσάρεστη είναι η αίσθηση της δυσπεψίας και του φουσκώματος μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Δείτε πως κάνουν τις πινακίδες τους αόρατες από τα ραντάρ της Τροχαίας


Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται τα πάντα για να γλιστρούν από τα πρόστιμα του ΚΟΚ. Ακόμη και με χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media!

Άνδρες - Γυναίκες: Ποιοι γερνούν γρηγορότερα και φαίνονται μεγαλύτεροι στα 50 – Η απάντηση θα σας εκπλήξει


Μπορεί ένας άνδρας και μια γυναίκα να έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν και την ίδια ηλικία, υποστηρίζουν ερευνητές, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης μελέτης, που αποκαλύπτει ότι το ένα φύλο είναι πιο επιρρεπές στη… γήρανση.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα – Οι αργίες του 2024 που απομένουν


Πάσχα σήμερα και οι μαθητές βρίσκονται στο μέσο των διακοπών τους, με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Γιατί το κόψιμο από χαρτί πονάει περισσότερο από άλλα;


Μπορεί η απάντηση να μην μπορεί να δοθεί με μερικές λέξεις, ωστόσο η εξήγηση είναι απλή. Και οφείλεται στις ιδιότητες του χαρτιού αλλά και στα χαρακτηριστικά του δέρματός μας.

Αλλεργίες: Μπορούν οι μάσκες να μειώσουν τα συμπτώματα;


Οι μάσκες προσώπου έγιναν σύνηθες... αξεσουάρ από την πανδημία της COVID-19 και πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να τις φορούν όταν είναι άρρωστοι και πρέπει να βγουν στο κοινό.

Πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε


Η ανάγκη για έναν απόρθητο κωδικό ασφαλείας είναι αυταπόδεικτη, καθώς στην ηλεκτρονική μας ζωή όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Μόνο που τα καλά τα passwords δεν τα θυμάται κανείς, καταλήγοντας σε καταστροφή και μπαίνοντας σε περιπέτειες για την επαναφορά τους.

Κράμπες στα πόδια: Πότε μπορεί να είναι σύμπτωμα υψηλής χοληστερόλης


Το να έχετε υψηλή χοληστερόλη -ή υπερχοληστερολαιμία, όπως είναι ο ιατρικός όρος- σημαίνει ότι υπάρχει υπερβολική ποσότητα της λιπαρής ουσίας στο αίμα σας. Αν και αυτό μπορεί αρχικά  να μην προκαλέσει προβλήματα, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/5/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις στο αυτοκίνητο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία


Όταν αλλάζει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία ένα από τα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι να προσέχεις είναι τα αντικείμενα που αφήνεις στο αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί είτε μπορεί να χαλάσουν τα ίδια είτε να προκαλέσουν ζημιά.

Περπάτημα: Μήπως τελικά δεν έχει σημασία να μετράμε τα βήματά μας;


Το περπάτημα είναι σωτήριο για τη συνολική μας υγεία. Ωστόσο, κάποιοι παράγοντες αποδεικνύονται πιο σημαντικοί από τον αριθμό των συνολικών βημάτων.

Tips για να απαλλαγείς από την κακοσμία του στόματος


Η κακή αναπνοή, ιατρικά γνωστή ως κακοσμία του στόματος, μπορεί να είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Είτε είναι αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής, είτε διατροφικών επιλογών, είτε υποκείμενων προβλημάτων υγείας, η καταπολέμηση της είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αυτοπεποίθησης σου και της συνολικής στοματικής υγείας.

Πόνος στη μέση: Το κόλπο για άμεση ανακούφιση


Ο πόνος στη μέση είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε για να ανακουφιστείτε είναι να ξεκουραστείτε για τουλάχιστον μία ημέρα στο κρεβάτι.

Τα δυο απόλυτα κόλπα για να μην σας κολλήσουν τα κρεατικά στη σχάρα


Υπάρχει ένα σούπερ κόλπο που θα μετατρέψει τη σχάρα σας στο λεπτό από απλή σε αντικολλητική.

Πόσο καιρό μπορείς να αφήσεις ανοικτό το κρασί στο ψυγείο;


Το παρακάτω σενάριο έχει συμβεί δίχως αμφιβολία και σε εσάς: Ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί και δεν το τελειώνετε τελικά ποτέ. Άντε και το έβαλες στο ψυγείο, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο μέχρι να έχετε πάλι όρεξη για κρασάκι;

Αυτά είναι τα οκτώ λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν οδηγείς γρήγορα


Μπορεί να χρειαστεί να οδηγήσετε γρήγορα εάν έχετε αργήσει στη δουλειά, πρέπει να είστε έγκαιρα σε ένα ραντεβού ή θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας το συντομότερο δυνατό.

Οι «Εικόνες» με τον Τάσο Δούση, ταξιδεύουν σήμερα στην Κυανή Ακτή


O Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν, σήμερα Κυριακή του Πάσχα στις 20:00 στο «κόσμημα» της γαλλικής όχθης της Μεσογείου, τη γεμάτη εκπλήξεις Κυανή Ακτή!!!

Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει μια έγκυος στο πασχαλινό τραπέζι


Το πασχαλινό γεύμα δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβίζει μια έγκυο ή να της προκαλεί άγχος αλλά αντιθέτως αποτελεί μια παράδοση, την οποία μπορείτε να απολαύσετε δίνοντας βέβαια την κατάλληλη προσοχή αν περιμένετε το μωρό σας.

Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα στην ψησταριά σας


Μέρα που είναι... και αν είστε λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα ενδεχομένως να εφαρμόζετε τους κλασικούς τρόπους για να ανάψετε τα κάρβουνα με προσάναμα. Αν θέλετε να επιταχύνετε λίγο τη διαδικασία όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να λείπει από τη συλλογή των BBQ gadgets σας.

Βαμμένα πασχαλινά αυγά που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα


Δείτε τις φωτογραφίες

Tips για να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη


Νιώθεις την ανάγκη να ελαττώσεις ή και να κόψεις τελείως την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σου; Καταρχάς, μπράβο για την απόφαση που πήρες, καθώς τα οφέλη της αποχής από τη ζάχαρη είναι πολλά, αλλά (δυστυχώς) η απεξάρτηση από αυτή είναι λίγο δύσκολη, ειδικά αν έχεις μάθει να πίνεις τον καφέ σου κάθε μέρα με αρκετή ζάχαρη.

H «Puppy Yoga» έχει γίνει μόδα και οι φιλοζωικές είναι στα «κάγκελα»: Ποια χώρα την απαγόρευσε εντελώς


Η “γιόγκα των κουταβιών” είναι μια νέα τάση, η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους, χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτή η νέα πρακτική στα κουτάβια.

Μήνυμα του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Hμέρα Μαιών/υτών


Το μήνυμα του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Hμέρα Μαιών/υτών

Πάσχα και το OPEN με Ελένη Τσολάκη και Κατερίνα Ζαρίφη


Κυριακή του Πάσχα και το OPEN έχει ετοιμάσει το μεγαλύτερο γλέντι της χρονιάς! Η Κατερίνα Ζαρίφη και η Ελένη Τσολάκη μαζί με τους συνεργάτες τους, μας υποδέχονται σήμερα σε μια μοναδική γιορτή, σε ένα διαφορετικό πλατό μέσα στη φύση για να διασκεδάσουμε παρέα!

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο έχει 172 γράμματα και είναι ελληνική - Ποια είναι;


Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο ”Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές!

Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν το πιο συχνό παράπονο των επιβατών… και των ίδιων


Η δουλειά των αεροσυνοδών δεν είναι καθόλου απλή και κρύβει αρκετές δύσκολες καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκανε ο Σαίξπηρ μεταξύ 1585 και 1592


Οι μελετητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη βιογραφία του Σαίξπηρ από τα λιγοστά αποδεικτικά στοιχεία που έχουν επιζήσει από την εποχή του.

Η εξίσωση που αποτιμά πόσο κοστίζει η… ευτυχία


Λένε πως τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία, κάνουν όμως τη δυστυχία πιο υποφερτή. Και όπως φαίνεται υπάρχει τρόπος να μετράμε το επίπεδο ικανοποίησης που εξασφαλίζουν τα χρήματα, καθώς παρά την υποκειμενικότητα που ελλοχεύει εδώ, μια σειρά από μεγέθη είναι αντικειμενικά.

Γονείς πριν και μετά τα παιδιά


Υπάρχουν κάποιες διαφορές

Όταν μάλλον μισείς το αυτοκίνητό σου


Ο άνδρας στο παρακάτω βίντεο έγινε viral μετά την επιτυχή, αν και τραυματική για το όχημά του, προσπάθεια να μεταφέρει την ψησταριά του.

«Πάσχα στα πέλαγα»


Διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Τὸ πλοῖο ὁλοσκότεινο ἔσχιζε τὰ νερὰ ζητώντας ἀνυπόμονα τὸ λιμάνι του. Δὲν εἶχε ἄλλο φῶς παρὰ τὰ δύο χρωματιστὰ φανάρια τῆς γέφυρας ζερβόδεξα· ἕνα ἄλλο φανάρι ἄσπρο ἀκτινοβόλο ψηλὰ εἰς τὸ πλωριὸ κατάρτι καὶ ἄλλο ἕνα μικρὸ πίσω εἰς τὴν πρύμη του. 

Άνθρωπος εναντίον φύσης: Η αστεία εκδοχή


Δείτε τη συλλογή

Πάσχα: Τι γιορτάζουμε - Γιατί σουβλίζουμε αρνί


Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην Ανάσταση Του Κυρίου, ενώ η δυτική στον θρήνο για τον θάνατό του. Η ορθόδοξη θεώρηση για την Ανάσταση συμπυκνώνεται στον ύμνο: